I samarbeid med Addnature.no

Reklame for Addnature.no med Cirrus Flex 2.0 Hoddy jakken fra Rab. 

2021 har blitt til 2022, og et nytt år er her. Det betyr nye muligheter, og for meg blir 2022 et veldig spennende år. Endelig skal jeg dra ut på ekspedisjon igjen! Råere, større og mer krevende enn jeg noensinne har gjort tidligere. Enn så lenge vil jeg ikke røpe for mye, men gled dere! Det blir store saker og et fantastisk eventyr i vente i det store utland. 

 

UTSTYRSTEST: I den anledning har jeg i et samarbeid med Addnature.no fått testet ut noen produkter som jeg vurdere som interessante til mitt neste prosjekt.

Første produktet ut er jakken fra Rab, Cirrus Flex 2.0 hoody. Dette er jakken som funker til det aller mest, og vil passe perfekt til mitt neste eventyr. Dette er en tynn isolasjonsjakke som vil funke rundt bålet på sene sommerkvelder, eller som jeg kan bygge under en skalljakke som et isolasjonsplagg for å holde bedre på varmen når temperaturen synker på kveldene. At den veier kun 405 gram, og kan pakkes i egen lomme gjør at den tar utrolig liten plass i forhold til sine bruksegenskaper. Noe som jeg verdsetter høyt i en jakke som skal være med på en lang og krevende ekspedisjon. Den er behagelig å ha på seg ettersom fleece stretchen på begge sidene av jakken gjør at den gir en god og behagelig bevegelighet. Jakken er også fylt med syntetisk isolasjon som gjør at jakken regulerer temperaturen mer effektivt og gjør at jeg vil holde meg varm når det vil bli et ekstra behov for det.

Link til produktet her: Rab, Cirrus Flex 2.0 hoody. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det andre produktet ut er Neo Padlehansker fra Sea to Summit. Når dere ser dette produktet er det ikke til å legge skjul på at det neste eventyret også blir i det våte element. Dette er meget gode padlehansker i forhold til sin lave prislapp på 309 kr. Det jeg har fått testet ut av disse hanskene tilsier at dem gir et veldig godt grep rundt padleåren og tåler godt saltvann. Hanskene beskytter også mine hender mot gnagsår og jeg får en ekstra god varme i håndleddene mens jeg padler, noe jeg ser på som et absolutt  nødvendighet i slike hansker. Gripemønsteret på håndflaten gir også ekstra godt grep, og padlehanskene vil komme godt med på mitt neste prosjekt for å beskytte meg ekstra mot solbrennhet og blemmer underveis.

Link til produktet her: Neo Padlehansker fra Sea to Summit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det tredjeproduktet er tynne linerhansker fra Hestra; Hestra Merino wool line active. Materialet i hanskene er bygget opp av en blanding av merinoull og nylon, noe som skal gjør at hanskene skal gjøre dem varme og slitesterke. Her må jeg si at hanskene har skuffet. Jeg har fått testet ut disse hanskene godt nå de siste vinter månedene. For selv om liner hansker er hansker som skal være tynne og smidige hansker som brukes på innsiden av vanlige hansker for å gi ekstra god varme, så liker jeg personlig å kunne bruke dem som tynne hansker til vanlig bruk. Da ofte liner hansker er mer behageligere å ha på seg og lettere å gjøre ulike oppgaver ute i felten med en vanlige hansker. Disse hanskene fra Hestra er veldig behagelig og gode å ha på seg og gir en god varme som holder hendene varme og er testet ned i 18 minusgrader, men de er ikke særlig slitesterke og revner raskt i forhold til andre liner hansker jeg har testet ut før. Det gjør at jeg total sett ble skuffet over dette produktet fra Hestra som er kjent for å levere god kvalitet. Men som liner hansker og sitt bruk som ekstra hansker på innsiden av vanlige hansker gjør de sin nytte. Dette produktet vil uansett ikke være med meg på mitt neste eventyr.

Link til produktet her: Hestra Merino wool line active. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det fjerde produktet ut er termosen, Thermos Light & Compact (1l). Jeg har lenge vært på utkikk etter en god termos som faktisk holder på varmen over lengre tid, og som er verdt sin vekt i gull når jeg er på lengre turer ute i det våte element. Da jeg ofte ønsker å tilberede et varmt måltid eller få i meg noe varmt å drikke effektivt mens jeg er i aktivitet før leiren etableres på kvelden. Da er er en termos som holder på varmen fullt ut, verdt sine ekstra gram! Og at denne termosen fra Thermos Light & Compact holder varmen er det ingen tvil om. Jeg har testet den med at jeg har latt den ligge ute i 18 minusgrader i over 12 timer, og når jeg tok den inn etterpå holdt den fremdeles god varme med sine drøye 69 grader. Så dette er absolutt en termos jeg kommer til å ta med meg på fremtidige eventyr og som jeg kan anbefaler til dere der ute. At den ikke er spesielt dyr med sine 259 kr er også et stort pluss. Den har en god og romslig termoskopp og passer i omtrent hvilken som helst sekk. Vekten er ikke mer 529 gram, og har en åpne/lukke «helletut» som faktisk fungerer i motsetning til flere andre termos. Er du på utkikk etter en god og rimelig termos vil jeg absolutt anbefale denne fra Thermos Light & compact.

Link til produktet her: Thermos Light & Compact (1l).

 

Silva Expedition S kompass

Sea to Summit kartmappe stor.

 

 

 

 

 

 

 

 

De to siste produktene ut er de to produktene Silva Expedition S kompass og Sea to Summit kartmappe stor 23 x 33 cm. Dette er altså et speilkompass og ei kartmappe. Disse produktene har jeg ikke fått testet ut noe særlig enda. Men er spent på å se om kartmappen holder det den lover som vann og støvtett, at den er frostsikker som skal sikre at mappen ikke får riper i ekstrem kulde og UV- beskyttelsen som skal sørge for å motstå nedbryting i solen. Jeg foretrekker alltid speilkompass på mine lengre turer i forhold til et vanlig platekompass. Det gjør jeg for at jeg da kan se eventuelle sår/skader på meg selv gjennom speilet i kompasset og den store fordelen i mine øyner med et speilkompass fremfor et platekompass er at at speilt/lokket beskytter kompasshuset. Det er også lettere å holde kursen med et speilkompass, og det er lettere å foreta en krysspeiling noe som øker sikkerheten min underveis når jeg er under forflytning på mine turer.

Link til produktene her: Silva Expedition S kompass og Sea to Summit kartmappe stor 23 x 33 cm.

NB! Tilgjengeligheten på produkter kan variere med sesong og utvalg, men du finner alltid et bredt utvalg produkter til de fleste utendørs og friluftsaktiviteter til gode pris og kampanjer hos Add nature. Besøk www.addnature.no for mer info!

I Samarbeid med addnature.no