Om Marius

Foto: Fredrik Helliesen

Mitt navn er Marius Fuglestad. Jeg er friluftsblogger, guide, eventyrer og foredragsholder.

Gjennom hele mitt liv har jeg vært en ekte Sandnesgauk, og er med det oppvokst på Vestlandet i byen Sandnes. Etter at jeg kom til verden en oktober dag i 1991, har jeg hatt et brennende hjerte for naturen og friluftslivet. Spesielt villmarka og høye fjell står sterkt plantet i hjerterota. Etterhvert som årene gikk kom også de virkelig store drømmene. Lei av det hverdagslige A4-livet ble skolegangen avbrutt, og turene ble lengre og utfordringene større. Nå drar jeg rundt i hele verden på eventyr og ekspedisjoner for å følge mine drømmer. Store som små!

Det er alltid naturopplevelsen og frihetsfølelsen naturen gir meg, som er den store drivkraften og det jeg til enhver tid jakter på. I tillegg til å krydre det med, den fantastiske følelsen av å mestre ulike typer utfordringer. Turgleden og minnene underveis skal alltid være den store motivasjonen!

Mitt motto er:

« ALT STARTER MED EN TANKE»

Mitt store mål foruten det å kunne oppleve mens jeg er på ekspedisjoner og eventyr; Er å kunne dele mine opplevelser å motivere og inspirere dere der ute til å gå mot deres drømmer, mål og eventyr i egne liv, og husk at ALT STARTER MED EN TANKE…

Utmerkelser/priser:

  • «Årets Eventyrer 2017» under Ekspedisjonsfestivalen til Hvitserk.

Min ekspedisjons CV til nå:

  • 2019, Rogaland på langs, 205 km.
  • 2018, Island peak, 6189 m.o.h. 
  • 2018, Island på langs, til fots, 390 km. 
  • 2017, Alaska på tvers i kano, gjennom hele Yukon River, 3187 km    Som første norske, og yngste fra Skandinavia!
  • 2017, Elbrus, Europas høyeste fjell (5642 m.o.h)
  • 2016 Norge på langs til fots, 3000 km.
  • 2016 Kilimanjaro, Verdens høyeste frittstående fjell og Afrikas høyeste fjell (5895 m.o.h)
  • 2015: Norge på tvers, 120 km