Gøy på landet!

Første dag er unnagjort ! Vi har gått fra Akureyri og havet til landsbygda og bondens land, til en plass ved navn Saurbær.

ISLAND(2018): Ekspedisjonen er i gang, og det ble et brutalt første møte med de islandske værgudene. For selv om været i dag har visst seg fra en tålig bra side, med opphold og sol har vinden nærmest blåst oss av veien for hvert skritt vi har tatt.

Som nærmest to fulle personer har vinden dratt oss frem og tilbake langs asfalt veien. Der vi har virkelig måtte kjempet fra første meter i dag. Da motvinden har blåst oss rett i trynet gjennom hele dagen.

» Du vett du er på Island når man ser mer hester enn mennesker, og man slipper både mygg, knott og flått. Helt perfekt!»

Det har heller ikke hjulpet på at ryggsekken er altfor tung for min smak. Faktisk har jeg aldri bæret en tyngre ryggsekk på en ekspedisjon før. For med mine spinkle 64 kg i kroppsvekt blir fort min 35 kilos sekk på ryggen svært tung, og flere pauser må tas under dagen.

Selve dagen startet med frisk havlukt ved Akureyri, men ble raskt borte etter noen timer. Da ankom vi landsbygda. Gårdsbruk etter gårdsbruk har blitt passert siden langs asfalt veien, og har tilbakelagt drøye 26 kilometer i dag. Med andre ord er vi godt i gang på veien vår sørover.

«Og for de som lurer på hvordan snusslutten går, så går den over all forventning. Humøret er tilbake på topp, og vi ser nå lyst på dagene fremover selv om vi har konstant hodeverk. «

Nå har vi i skrivende stund lagt oss tilrette for natten i teltet og posen. Her ligger vi i en skogklatt av trær for å  skjerme oss mest mulig for vinden gjennom natten. Turen første frysetørkete middag er fordøye, og alt ligger til rette for en fantastisk dag i morgen. Da byttes asfalt ut med grusvei, og vi bytter bygda ut med de islandske fjeller!

Det er godt å være i gang og det er gøy på landet!

Villmarkshilsen

Marius Fuglestad