Førsteinntrykket

Europas nest største øy skal nå oppleves, utforskes og krysses på langs de neste ukene, fra nord til sør!

ISLAND(2018): To dager har nå gått siden jeg og min ekspedisjonspartner Maren, satte våre første første fotavtrykk på denne sagnomsuste øya i Nord – Atlanteren.

Når vi ankom Island lørdag 5.juli, var det å dra fra et sommer Norge på sitt beste, til et nitrist og regntungt Island. Faktisk er det en av de verste og regntunge sommerne her på nærmere 100 år!

Det første som møtte oss var den intense Svovellukten som deiset i ansiktene våre i det vi gikk ut av flyet.

Snusen var lagt igjen hjemme. Klærne vi hadde med oss var kun de vi hadde på oss på flyreisen fra Gardermoen, og aldri før har jeg vært dårligere forberedt til en ekspedisjon enn jeg er nå. Spørsmålene har vært mange, men har nå det meste under kontroll.

» Å kaste snusen har vært vanskelig som forventet, og vi har allerede hatt hver våres dag med negativitet etter snusslutt en. Vi ser det positive i det, og fokuserer på de neste kommende dagene selv om det til tider er jævlige, men alt ligger i hodet .»

Dagene ellers har gått til å være typiske turister på Island og Reykjavik. Men vi har også fått brukt dagene godt og effektivt . Innkjøp av proviant og utstyr som; klær, kart, mat og gass har blitt ordnet.

Spesielt klær hadde vi behov for. Der hadde jeg en avtale med min gode samarbeidspartner Cintamani Iceland og Cintamani Norge. En islandsk klesleverandør som leverer kvalitetskær og har vært med meg nå på mine siste eventyr. Vi er evig takknemlig Cintamani! Og følte oss både heldige og priviligert som fikk lov å plukke alt av klær vi trengte til turen hos dem før start i Reykjavík . Så tusen takk ! Nå gleder vi oss bare til å vise frem deres klær til det norske folk!

Når det kommer til kart er det ikke av beste kvalitet. I tillegg holder dem ofte store og uoversktlige mål. Vi kommer til å bruke 3 til 4 kart i størrelsen 1: 300 000 på hele turen, så det blir spennende og se hvordan det går. Gass ble kjøpt på nærmeste bensinstasjon så nå er vi over belastet med alt utstyr og mat for de neste ukene.

Kartene 1:300 000 vi bruker over Island.

I morges bestemt vi oss også for å leie bil i stedet for buss til startstedet. Rett og slett for å ha en større frihet, oppleve mer og ikke minst fordi vi sparte penger på det.

«Naturen her er spektakulær og meget spesiell, og til tider føler man det er som å være på en helt annen planet som jeg bare gleder meg til å utforske mer! «

Nå er vi fremme ved Akureyri på Nord Island, vårt startsted for dette eventyret. Ekspedisjonen starter i morgen! Vi gleder oss!  

Villmarkshilsen

Marius Fuglestad