Mot nye høyder!

Da er tiden inne for å fortelle dere hvor mitt neste eventyr skal gå. Et eventyr som skal ta meg med til det som blir sett på som et mekka for alle fjellentusiaster som meg, jeg skal mot nye høyder! 

Tiden flyr, og det er allerede over to år siden jeg startet min første ekspedisjon og livet som ekspedisjonsfarer. Siden den gang har jeg vært høyt og lavt, på kryss og tvers av verden. Og det som startet som en uskyldig fjelltur til Kilimanjaro i 2016, har nå balet på seg til å nærmest bli et levebrød for meg. Det har blitt en livsstil, et liv jeg har lett etter i alle år, men er først nå de siste årene at jeg føler livet har gitt meg mening. For når et eventyr og en drøm er nådd, venter alltid nye eventyr og drømmer. Nå venter en ny drøm og et nytt eventyr meg!

Denne gangen skal jeg til et land, og et område som jeg virkelig har drømt om, og lengtet etter i mange år å få oppleve å besøke på nært hold. Et land som inneholder svimlende høyder, utrolige utsikter, majestetiske fjell, spektakulær natur og et fantastisk folkeslag. Nå er det endelig min tur! Jeg skal få oppleve Nepal og Himalaya!

Forhåpentligvis skal jeg høyere enn jeg noensinne har vært til nå. Jeg skal prøve meg på min første 6000 meter og Island Peak med sine 6189 meter over havet. Klarer jeg det? Ja, da vil sett ny personlig høyderekord da min nåværende rekord kun er Kilimanjaro med sine 5895 meter over havet.

Foto: Ekspedisjonsreiser

Foto: Ekspedisjonsreiser

Dette blir altså mitt tredje høye fjell på to år, og når man først har vært på et høyt fjell får man enten mersmak av det eller så setter man ikke beina på et høyt fjell igjen. For min del har jeg hatt varierte opplevelser alt fra å være høydesyk til å føle meg i toppform underveis! Men det er opplevelsen og mestringen man får av alt slitet mot å nå toppen som trigger meg personlig, til å hele tiden prøve å jage nye høyder, nye topper, nye drømmer for å se hvor høyt jeg personlig faktisk kan komme en dag?

For det er ikke til å legge skjul på at jeg en dag drømmer å stå på toppen av verden og Mount Everest, og fullføre mitt Seven Summits prosjekt. Altså de syv høyeste toppene på hvert kontinent rundt om i verden. Men for å komme dit, mener jeg veien er å bygge meg opp høyde for høyde, skritt for skritt, og topp for topp. Ikke bare å suse avgårde mot en 8000 meter, selv om det kan være fristende nok i seg selv. Jeg kommer aldri til å gjøre noe banebrytende innen fjellklatring, og kommer heller aldri til å sette foten mitt på et høyt fjell uten erfaring eller at jeg virkelig vil oppleve det aktuelle fjellet.

» Å bestige høye fjell er for spesielt interesserte. Enten så elsker man det, eller så hater man det. «

Sammen med det norske reiseselskapet Ekspedisjonsreiser, firmaet jeg selv skal  guide til høye fjell fra og med neste år, skal med Andreas Fjelldsbø Antonsen i spissen, ta meg og syv andre nordmenn med på et fantastisk eventyr gjennom Nepals unike natur og Himalaya. Vi skal til BC Everest og Island Peak!

Foto: Ekspedisjonsreiser

Foto: Ekspedisjonsreiser

Jeg skal få oppleve å se Everest for første gang, og få et innblikk i hvordan en Everest ekspedisjon er og blir organisert for å virkelig se om jeg vil på verdens tak en gang i fremtiden eller ikke. Men nå venter uker med solide doser med trening, og forhåpentligvis er jeg i god nok form til avreisen fra Norge i begynnelsen av oktober! Jeg gleder meg enormt til et nytt fjelleventyr!